accelerate_options

kalleahola

Kalle Ahola Helsingin taivaan alla keskiviikkona 20.4. klo 19 Rupla Rööperissä

Ahola on laulaja-lauluntekijä, joka tunnetaan parhaiten 90-luvulla yhdeksi Suomen suosituimmista yhtyeistä nousseen Don Huonojen laulajana. Don Huonot julkaisi aktiiviuransa aikana seitsemän albumia, joista erityisesti vuoden 1997 Hyvää yötä ja huomenta oli suuri kaupallinen läpimurto yltäen platinamyyntiin. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Hyrrä, RiidankylväjäHyvää yötä ja huomentaSeireeni ja Olemme kuin veljet.

Kalle Ahola aloitti soolouransa jo Don Huonojen viimeisinä vuosina vuosituhannen vaihteessa, jolloin häneltä ilmestyivät muun muassa promosinglet Leijat Helsingin yllä ja Punahilkka sekä albumi I (2000). Tähän mennessä Ahola on julkaissut yhteensä kuusi sooloalbumia, joista viimeisin on nimeltään 1989.

Ahola on todennut halunneensa tehdä 1989-levystä ”klassisen pop-albumin, jossa olisi tarttuvia kertosäkeitä, läsnäoloa ja lämpöä, mutta myös elämää suurempaa soundia”.  Levyn sanoitukset ovat omakohtaisia, suoria ja varsin pelkistettyjä. Äänimaailman osalta levy ammentaa 80-luvun lopun klassikkolevyistä, mutta tekee sen nykyajan otteella. Ahola on kertonut, että levyä tuottaessa tauoilla soivat The Curen Disintegration ja Depeche Moden Violator.

Vuonna 2011 ilmestyneelle Pääkallolipun alla –levylle Kalle Ahola sävelsi ja tulkitsi Arto Mellerin tekstejä. Aholan sävellykset ja Mellerin tekstit tukevat saumattomasti toisiaan, ja levyn tunnelmat vaihtuvat Tom Waits- tyyppisestä laulelmasta rosoiseen katurockiin ja ”keskiolutjazzista” jousiherkistelyyn.

Keskiviikkona 20.4. Kalle Ahola esiintyi Kulttuuriyhdistys Alustan järjestämässä pienimuotoisessa ja intiimiydessään ainutlaatuisessa Helsingin taivaan alla –tapahtumassa Iso Roban Rupla Rööperissä.

 

Kalle Ahola Rupla Rööperissä 20.4.2016