Alustan toimintaa:

Maria Kalaniemi kotikonsertissa Ruoholahdessa 2017

Harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi esiintyi ke 25.10. klo 19 helsinkiläisen yksityiskodin olohuoneessa os. Itämerenkatu 8 C 6. Tupa oli täynnä. Yleisö ja esiintyjä olivat tyytyväisiä yhteisölliseen iltaan. Mukana oli runsaasti naapurustoa.

Su 4.6.2017 Alusta teki retken Tuusulan järven rantatien taiteilijakoteihin.

Tuusulanjärven tuntumaan 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alkuvuosina syntyi kansainvälisestikin ainutlaatuinen taiteilijayhteisö. Ohjelma;

Ainola: Säveltäjämestari Jean Sibeliuksen ja hänen perheensä hirsistä rakennettu koti vuodesta 1904 lähtien. Etäisyys pääkaupungista tarjosi rauhan säveltäjän luomistyölle ja lähellä asuvista taiteilijaperheistä koostui vilkas ystäväpiiri.

Ahola: Ahola on taiteilijapariskunta Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin entinen kotitalo Tuusulanjärven rannalla. Juhani Aho kirjoitti Aholassa muun muassa romaaninsa ”Kevät ja takatalvi” ja ”Juha” sekä suuren joukon ”lastuja”.

Halosenniemi: Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen ateljeekoti. Talo toimii taidemuseona, joka kertoo Halosen taiteesta, elämäntyöstä ja ystävistä, jotka loivat kuuluisan Tuusulan rantatien taiteilijayhteisön.